Saturday, 22 September 2012

Alhamdulillah akhirnya mimpi menjadi kenyataan...tercapai lah hasrat saya nak mendapatkan mesin jahit nie...sebab tengah promotion so saya berusaha jugak mendapatkan mesin impian ni...memang best giler...teruja nak guna taksabar2 nak menjahit...bila ada mase terluang saya akan upload picture yer...

Saturday, 1 September 2012

Assalamualaikum...

Alhamdulillah bertemu kembali di blog ni...sudah lama tak update blog akibat kekangan masa dgn kerje dan komitment dgn anak2 lagi...saya mintak maaf la yer...actually dlm sibuk ada jugak produk2 tempahan yg saya buat tp tak sempat nak upload pon....
 Terkini tengah buat barut baby dan pencil case untuk anak2 Puan Linda...harap sabar menunggu yer...
 Azam nak buat 1 hari 1 produk tp tak berkesempatan sebab Irdina sekarang dah pandai merengek bila kena tinggal ngan ibu dia...kalau nak main ibu juga kena dok sebelah...that's why la tempahan di tolak sementara waktu...
 okaylah setakat ni je kot titipan kali ni...akhir kata saya nak ucapkan selamat hari raya 2012 untuk semua pelawat blog saya yer...

wasalam...

Thursday, 22 March 2012

Pillow Pooh


tu dia bantal peluk Vina dah pun siap...Alhamdulillah dia suka mamanya pun suka....i lagi suka bila customer suka....sekarang dalam proses nak buat bantal Arryan ,Huda n Najwa pulak...harap bersabar ye...

Wednesday, 21 March 2012

Mini Tote Bag

Haaa taraaaa ni mini tote bag boleh isi make up aksesori or h/p ke ipad ke netbook pun boleh jugaaakkk...
kitty mini tote bag...

Fabric Pilihan

 FP01 dan FP02
 FP03 dan FP04
 HC01 dan HC02
 HC03
HC04 dan HC05

Tuesday, 20 March 2012

Home Sewing Machine - INNOV-IS 950 | Brother

haaaa i dia mesin jahit impianku...bila la nak dapat...tak sabaq dah nak beli tunggu bonus lambat lagiii...
doakan saya cepat2 beli yer...nak beli singer CE250 mahal sangat tak mampu lagi so hope mesin ni pun dah ok sangat2 kan kan...
Home Sewing Machine - INNOV-IS 950 | Brother

Tuesday, 6 March 2012

Blog review

Sweetlilcraft Collections
 saja nak share my friend nya blog, ni dia punya header cute kan...nak tau dia la idola saya, hasil krafnya mmg cantik sangaaattt!!! bila sy tgk hasil kraft dia terus berminat nak buat kraft dan terhasil lah blog saya yg tak seberapa dan tak setanding kerja tangan SLC nie.

"cetengok" ni hasil handmade ibu yg lemah lembut orangnyer ni..



Actually byk tau handmade SLC nie tak leh nak copy coz line internet ada problem mmmm tension betoi laaa...jd sapa2 yg nak ke blog dia ni link SLC

pillow set...pooh pulak!!!!


haaaa... akhirnya selesai lah bantal Elvina plak...tinggal nak siapkan bantal peluk lagi..sian Vina dok tunggu bantal dia nuh...don't worry auntie siapkan minggu nie jgk....lepas kerja ja dok concentrate menjahit ja...mn dak waiting list dok berbaris dah....penat2 pun tak pa janji enjoy...hilang stress kat ofis...

tutorial

just nak share jer cm ner nak buat bag yg cute nie...geram tgk org bt bag cantik sangaaattt...very nice..pada sesapa yg nk buat bag sendiri leh masuk link ni :
http://tinyhappy.typepad.com/tiny_happy/2006/06/shoulder_bag_tu.html

Sunday, 26 February 2012

pillow set

salam semua...
akhirnya siap jgk set pillow order from Pn Ayu 




bantal tidoq dan bantal pelok wisya ...elvina pya sabaq nuh...masih dlm proses hehehe...

Blog Review

haiiii...salam sayang untuk semua yg menjenguk blog saya ni...
oleh kerana ada masa ptg ni sy habiskan blog review sy yg ke3 iaitu blog http://itsacrafttime.blogspot.com/
it's a craft time

ni header bognyer...simple but nice kan kan...
hasil review nyer SNF ni ade butang menarik tau tgk  link ni....



lg craft yg sy suka brooch2 yg chumel sangat!!!taraaaaaa....



ni plak brooch cartoon cute tak?..



kalau sesape yg berminat leh ler ker blognyer yer http://itsacrafttime.blogspot.com/..


Blog Review

Salam untuk semua ,
minggu ni mama sempat buat blog review yg ke2 dr blog Camie Carie Craft http://camiecariecraft.blogspot.com ...ni la header nye...cantik kan very sweet gitu....i like tau... 

Camie Carie Craft
kat CCC ni ade bookmarks cute kan...bookmark stick...


then ade topper ...bdk sekolah mesti suka ni..haaaaa tgk2 kat bwh ni cute jer itik ni...pink colour lagi...


CCC juga ader jual brooch dan hp charm tau....rajin2 la jgk ke bog CCC ni..


Ni la hasil kraft CCC yg cute mute ni...ni bog CCC click sini .

roses brooch



ni dia order from my friends...roses brooch...ader lg order yg masih dlm list tak sempat nk bt sibuk ngan si "tecik" ni....tunggu dia tidor br la boleh menjalankan kerja2 menjahit ni...

Sunday, 19 February 2012

BLOG REVIEW

Salam semua,


setelah lama tak 'mengupdate' blog..hr ni ada peluang jap nak buat blog review yg pertama...blog kak Sue Anuar (http://chummycraft.blogspot.com/) ...geram tgk blog2 otai2 craft ni...semua yg dihasilkan semua cantik2 belaka...saya teringin nak buat mcm2 jenis tp tak sempat dgn masa..ni antara yg saya suka 



warna hijau & red bird :)


kreatifkan...sapa2 yg berminat leh ke blog ini...


ni jgk antara produk Chummy Craft (CC):






 selain dr bt craft CC ni ader supply brg2 craft gak yer...sila2 jenguk2...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...